ankkuri

Lyhytkoulutukset ja lupakortit

Lyhytkoulutuksista ja lupakorteista lisätietoja antaa Tarja Rask | 044 7704 279 | asiakaspalvelu@edusalo.fi

 • 10.12.2019 Alkoholijuomien anniskelu, testi

  Sisältö

  Osaamistestin suorittanut voi pätevöityä vastaavaksi hoitajaksi aikaisemmasta koulutuksesta ja kokemuksesta riippuen joko A- ja B-luvalla tai C-luvalla toimivaan anniskelupaikkaan. Anniskelupassilla osoitetaan, että henkilö hallitsee alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset. Alkoholilain vaatimusten mukaiseen osaamistestiin valmistaudutaan lukemalla itseopiskelumateriaali Alkoholiasiat ravintolassa -julkaisu Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston nettisivuilta Alkoholijuomien_anniskelu.pdf sekä lisätietoa lainsäädännöstä. Lisätietoja: Matti Tuomi, p. 0447704344 tai matti.tuomi@sskky.fi

  Kenelle

  Alkoholilain vaatimusten mukainen osaamistesti vastaaville hoitajille ja heidän sijaisilleen.

  Hinta

  pelkkä testi 50 €/hlö (sis. alv 24 %). Yritysasiakkaille laskutuslisä 5 eur/lasku.

  Alkaa

  10.12.2019

  Päättyy

  10.12.2019

  Kellonaika

  16 - 17

  Ilmoittaudu koulutukseen Ilmoittaudu koulutukseen (Yritykset)
 • 10.12.2019 Elintarvikehygienia koulutus ja testi

  Sisältö

  Koulutuksessa annetaan perustiedot keittiöiden omavalvonnasta, elintarvikehygieniasta, mikrobiologiasta ja hygienialain vaatimuksista. Koulutus ja itseopiskelumateriaaliin tutustuminen antavat valmiuksia läpäistä hygieniaosaamistestin. Elintarvikehygieniapassin voi suorittaa myös lukemalla itseopiskelumateriaalia ja osallistumalla pelkkään testiin. Testikieli on suomi tai ruotsi.Ruokavirasto myöntää testin hyväksytysti suorittaneille hygieniapassin. Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus. Lue lisätietoja ja valmistaudu testiin lukemalla itseopiskelumateriaali seuraavilta sivuilta. lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet hygieniapassi purtavaapuhtaasti hygieniaosaaminen Lisätietoja: Lotta Jordberg-Hietanen, p. 0447704638 tai lotta.jordberg-hietanen@sskky.fi

  Kenelle

  Sinulle, joka olet elintarvikkeiden kanssa tekemisissä työssäsi tai vapaa-ajalla

  Hinta

  90 €/4 h/hlö (sis. alv 24 %). sisältää testin.Yritysasiakkaille laskutuslisä 5 eur/lasku.

  Alkaa

  10.12.2019

  Päättyy

  10.12.2019

  Kellonaika

  12 - 16

  Ilmoittaudu koulutukseen Ilmoittaudu koulutukseen (Yritykset)
 • 10.12.2019 Elintarvikehygienia,pelkkä testi

  Sisältö

  Koulutuksessa annetaan perustiedot keittiöiden omavalvonnasta, elintarvikehygieniasta, mikrobiologiasta ja hygienialain vaatimuksista. Koulutus ja itseopiskelumateriaaliin tutustuminen antavat valmiuksia läpäistä hygieniaosaamistestin. Elintarvikehygieniapassin voi suorittaa myös lukemalla itseopiskelumateriaalia ja osallistumalla pelkkään testiin. Testikieli on suomi tai ruotsi. Ruokavirasto myöntää testin hyväksytysti suorittaneille hygieniapassin. Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus. Lue lisätietoja ja valmistaudu testiin lukemalla itseopiskelumateriaali seuraavilta sivuilta. lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet hygieniapassi purtavaapuhtaasti hygieniaosaaminen

  Kenelle

  Hinta

  pelkkä testi 50 €/hlö (sis. alv 24 %). sisältää hygieniapassin.

  Alkaa

  10.12.2019

  Päättyy

  10.12.2019

  Kellonaika

  15 - 16

  Ilmoittaudu koulutukseen Ilmoittaudu koulutukseen (Yritykset)
 • 26.11.2019 Ensiavun peruskurssi EA1

  Sisältö

  Kenelle

  Ensiaputietoja ja -taitoja työssään tai vapaa-ajallaan tarvitseville. Huom! Koulutus on 2pv eli ti 12.11. ja to 14.11.

  Hinta

  125 €/hlö (sis. alv 24 %), sisältää EA-kortin - ei tarjoiluja.

  Alkaa

  26.11.2019

  Päättyy

  28.11.2019

  Kellonaika

  8 - 15.30

  Ilmoittaudu koulutukseen Ilmoittaudu koulutukseen (Yritykset)
 • 17.12.2019 Hätäensiapu tai päivitys (dir)

  Sisältö

  Kenelle

  Ensiaputietoja ja -taitoja työssään tai vapaa-ajallaan tarvitseville. Koulutuksessa käytetään Traficomin hyväksymää kuorma-autonkuljettajien hätäensiapuohjelmaa.

  Hinta

  65 €/hlö (sis. alv 24 %), sisältää hätäensiapukortin tai EA 1-/ EA 2 -kortin päivityksen, muistathan silloin ottaa max. 3 v, - ei tarjoiluja.Yritysasiakkaille laskutuslisä 5 eur/lasku.

  Alkaa

  17.12.2019

  Päättyy

  17.12.2019

  Kellonaika

  8 - 15.30

  Ilmoittaudu koulutukseen Ilmoittaudu koulutukseen (Yritykset)
 • 18.12.2019 Tieturva 1 (dir)

  Sisältö

  Tavoitteena on antaa tiedot riskien huomioimisesta tiellä työskentelyssä, työkohteen liikennejärjestelyjen perusasioista ja liikenteen ohjaamisesta sekä kouluttaa huolehtimaan omasta ja muiden tielläliikkujien ja työskentelevien turvallisuudesta. Koulutuksen aikana suoritetaan kirjallinen koe. https://julkaisut.liikennevirasto.fi/pdf8/lop_2014-03_tieturva_1_web.pdf Koulutuksesta voi saada kuljetusalan EU-direktiivin mukaisen jatkokoulutuspäivämerkinnän Traficomin rekisteriin, mikäli koulutus on ilmoitettu sinne (ilmotus tulee tehdä viimeistään 10 päivää ennen koulutusta). Tarve merkintään pitää mainita ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoja kohtaan "dir" . Jatkokoulutuspäivään osallistuvalla tulee olla mukanaan ajokortti.

  Kenelle

  Hinta

  135 €/hlö (sis. alv 24 %), jatkokoulutuspäivänä + rek.maksu Traficom10€

  Alkaa

  18.12.2019

  Päättyy

  18.12.2019

  Kellonaika

  8 - 16

  Ilmoittaudu koulutukseen Ilmoittaudu koulutukseen (Yritykset)
 • 12.12.2019 Tulitöiden turvallisuuskoulutus8h

  Sisältö

  Tulitöistä ja kunnossapidosta vastaaville sekä tulitöitä suorittaville. Tavoitteena on tulitöitä tekevien riskitietoisuuden lisääminen ja tulityövahinkojen ennaltaehkäiseminen. Tulityökoulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat tulityökortin, joka on voimassa 5 vuotta. Lisätietoja: Taito Tieranta p. 0447704671 tai taito.tieranta@sskky.fi

  Kenelle

  Hinta

  125 €/hlö (sis. alv 24 %), sisältää tulityökortin, aamu- ja iltapäiväkahvin ja lounaan. Huom! Materiaalin saat nykyisin koulutuksessa. Ota mukaasi henkilöllisyystodistus.Yritysasiakkaille laskutuslisä 5 eur/lasku.

  Alkaa

  12.12.2019

  Päättyy

  12.12.2019

  Kellonaika

  8 - 16

  Ilmoittaudu koulutukseen Ilmoittaudu koulutukseen (Yritykset)
 • 19.12.2019 Työturvallisuuskoulutus-8h (dir)

  Sisältö

  Tavoitteena on kasvattaa henkilöstön työturvallisuusosaamista ja herättää kiinnostusta aiheeseen, vähentää teollisuuden tapaturmia ja alentaa kustannuksia, joita syntyy tapaturmista ja niistä aiheutuvista menetyksistä. Koulutuksella pyritään parantamaan käytännön yhteistoimintaa yhteisillä työpaikoilla työn tilaajan ja sen tekijöiden välillä sekä yhtenäistämään toimintatapoja. Koulutus antaa valmiudet laadukkaaseen perehdytykseen ja perustietoa työsuojelusta. Lisätietoja: Rauno Kivelä, s-posti rauno.kivela@sskky.fi27.5.2019

  Kenelle

  Hinta

  125 €/hlö (sis. alv 24 %), sisältää työturvallisuuskortin, aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounaan. Mahdollinen Trafimaksu 10€/hlö. Huom! Materiaali jaetaan nykyisin koulutuksessa. Ota mukaasi henkilöllisyystodistus. Yritysasiakkaille laskutuslisä 5 eur/lasku.

  Alkaa

  19.12.2019

  Päättyy

  19.12.2019

  Kellonaika

  Ilmoittaudu koulutukseen Ilmoittaudu koulutukseen (Yritykset)

Haluatko lisätä työntekijöidesi valmiuksia työskennellä suomeksi?

Sisältö:

Tarjoamme räätälöityä kielikoulutusta yrityksille, joilla on maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä. Koulutuksen suunnittelevat ammattialojen kokeneet asiantuntijat ja suomen kielen opettajat.

Tavoitteena voi olla esimerkiksi:

 • Ammattisanaston ja työtehtävissä tarvittavien fraasien parempi hallinta, yrityksen oman perehdyttämismateriaalin läpikäynti
 • Kielitaidon parantaminen, jotta työntekijä voi suoriutua haastavammista työtehtävistä
 • Suomeen sopeutumisen ja arkipäivän tilanteiden helpottuminen

Kenelle: Yrityksille, joilla on maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä

Missä: Työpaikalla, oppilaitoksessa sekä verkossa

Kesto: Räätälöidysti yrityksen tarpeen mukaisesti 20 – 30 h

Hinta ja kesto: 100€/h, kokonaisuus räätälöidään yrityksen tarpeen mukaisesti (20 – 30 h)

Yhteyshenkilö:

Tarja Rask | 0447704279 | tarja.rask@edusalo.fi

 ​​​

ankkuri

Yleinen kielitutkinto

Yleinen kielitutkinto on valtakunnallinen Opetushallituksen ja Jyväskylän yliopiston kehittämä aikuisille suunnattu kielitutkinto.

Yleinen kielitutkinto on valtakunnallinen Opetushallituksen ja Jyväskylän yliopiston kehittämä aikuisille suunnattu kielitutkinto. Koe mittaa kielen osaamista käytännön tilanteissa. Kielitaito arvioidaan asteikolla perustaso 1–2, keskitaso 3–4 ja ylin taso 5–6. Testit koostuvat neljästä osakokeesta: tekstin ymmärtäminen, kirjoittaminen, puheen ymmärtäminen ja puhuminen. Tutkinto antaa luotettavan arvion kokeen suorittajan kielitaidosta riippumatta siitä, missä ja miten kielitaito on hankittu.

YKI-testipäivät ovat valtakunnallisia. Tarkista tulevat testit tästä

Haku tapahtuu Opintopolussa

ankkuri

Työvoimakoulutukset

Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Sen tavoitteena on parantaa työllistymisen tai työelämässä pysymisen mahdollisuuksia. Koulutukseen haetaan TE-toimiston kautta.

Tutustu haussa oleviin työvoimakoulutuksiin

ankkuri

Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus

Kotoutumiskoulutus antaa aikuiselle maahanmuuttajalle paremmat mahdollisuudet osallistua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Aika: 16.12.2019 – 5.6.2020. Kesto n. 5½ kk

Paikka: Taitajankatu 2, Salo

Haku: 4.12.2019 asti. Hae koulutukseen sähköisesti työ- ja elinkeinohallinnon nettisivuilla www.te-palvelut.fi koulutusnumerolla 688494 tai paikallisessa työ- ja elinkeinotoimistossa.

Kenellle 

Sinulle maahanmuuttaja, joka olet työtön tai työsi on loppumassa. Olet kiinnostunut alasta ja tarvitset koulutusta työtä tai ammattiopintoja varten. Kielitaitotasosi on vähintään A 2.2.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on parantaa suomen kielen taitoa ja auttaa sinua ammattikoulutukseen tai työhön. Selvitämme aikaisemman osaamisesi ja laadimme sinulle oman suunnitelman. Tämä ei ole ammattikoulutus, mutta voit mahdollisesti jatkaa siihen myöhemmin.

Sisältö

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena klo 8–15 välisenä aikana.

Osaamisen kartoittaminen

 • orientointi ja ohjaus
 • suomen kielen lähtötason kartoitus
 • ammatillinen suuntautuminen
 • osaamiskartoitus
 • tietotekniikan perusteet
 • vuorovaikutustaidot

Ammatillinen Suomi ja ammattiosaamisen vahvistaminen 

 • ammatillinen suomi
 • ammattisanasto
 • ammatin perusteet
 • ammattityöt työsalissa

Työelämäjakso

 • yksi tai useampi työpaikka oman suunnitelman mukaan (yhteensä noin 2 kk)

Arviointi ja työllistymisen jatkosuunnitelmat

 • yksilöllinen ohjaus työhön ja koulutukseen

Koulutuksen aikana sinä voit suorittaa myös kaksi lupakorttia (Ensiapu 1, hygieniapassi tai työturvallisuus). Lupakorttimaksu noin 7–9 €/kortti.

Hinta: Koulutus on maksuton.

Lisätietoja 

Liisa Boberg | 044 7704 577 | liisa.boberg@edusalo.fi
Anne Virta | 044 7704 599 | anne.virta@edusalo.fi

Työ- ja elinkeinohallinnon Työlinjan koulutusneuvonta | 0295 020 702 | koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Palvelualojen ammatillinen koulutus osana maahanmuuttajien kotoutumiskoulutusta

Paranna kielitaitoa ja työllisty tekniikan alalle!

Alkaa: 18.11. (koulutusnumero: 682235). Kesto n. 5 kk.

Paikka: Taitajankatu 2–6, Hyvoninkatu 1, Salo

Haku: Hae koulutukseen sähköisesti työ- ja elinkeinohallinnon nettisivuilla www.te-palvelut.fi tai paikallisessa työ- ja elinkeinotoimistossa.

Kenelle

Sinulle maahanmuuttaja, joka olet työtön tai työsi on loppumassa. Olet kiinnostunut alasta ja tarvitset koulutusta työtä tai ammattiopintoja varten. Kielitaitotasosi on vähintään A 2.2.

Tavoite 

Koulutuksen tavoitteena on parantaa suomen kielen taitoa ja auttaa sinua ammattikoulutukseen tai työhön. Selvitämme aikaisemman osaamisesi ja laadimme sinulle oman suunnitelman. Tämä ei ole ammattikoulutus, mutta voit mahdollisesti jatkaa siihen myöhemmin.

Sisältö 

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena klo 8–15 välisenä aikana.

Osaamisen kartoittaminen

 • orientointi ja ohjaus
 • suomen kielen lähtötason kartoitus
 • ammatillinen suuntautuminen
 • osaamiskartoitus
 • tietotekniikan perusteet
 • vuorovaikutustaidot

Ammatillinen Suomi ja ammattiosaamisen vahvistaminen

 • ammatillinen suomi
 • ammattisanasto
 • ammatin perusteet
 • ammattityöt työsalissa

Työelämäjakso

 • yksi tai useampi työpaikka oman suunnitelman mukaan (yhteensä noin 2 kk)

Arviointi ja työllistymisen jatkosuunnitelmat

 • yksilöllinen ohjaus työhön ja koulutukseen

Koulutuksen aikana sinä voit suorittaa myös kaksi lupakorttia.

Hinta: Koulutus on maksuton.

Lisätietoja

Altti Järvenpää | 044 7704 336 | altti.jarvenpaa@edusalo.fi
Liisa Boberg | 044 7704 577 | liisa.boberg@edusalo.fi
Pia Friberg | 044 7704 599 | pia.friberg@edusalo.fi

Tekniikan alojen ammatillinen koulutus osana maahanmuuttajien kotoutumiskoulutusta

ankkuri

Valmennukset

Valmennuksista saa tukea ja ohjausta työnhakuun, ammatinvalintaan ja koulutusvaihtoehtoihin.

Valmennuksista saat mm. tukea ja ohjausta ammatinvalinnassa sekä työnhaussa, tutustut kiinnostaviin yrityksiin sekä aloihin, työhön ja koulutuksiin tutustumisjaksoilla. Valmennuksen aikana kehität työnhaun verkostoasi ja perehdyt erilaisiin työnhaun tapoihin. 

Siirry Valmennukset-sivulle

Muut palvelut

Haluaisitko toimia Suomessa omassa ammatissasi esimerkiksi lääkärinä, sairaanhoitajana tai insinöörinä?

Tarvitsetko ohjausta ja käytännön apua korkeakoulututkintosi tai ammatillisen tutkintosi tunnustamiseen ja vertaamiseen?

Sisältö:

Edusalo auttaa sinua laatimaan tarvittavat asiakirjat ja asioimaan viranomaisten (esimerkiksi Valvira, Opetushallitus) kanssa. Järjestämme myös ammattikohtaisten kielitaitovaatimusten edellyttämää suomen kielen testiä 6 kertaa vuodessa (Yleiset kielitutkinnot, keskitaso). Voit osallistua myös maksulliseen testivalmennukseen ennen varsinaista testiä tai tutustua testikäytäntöön studiotilanteessa.

Tavoitteena: Ulkomaisen tutkinnon tunnustaminen tai rinnastaminen ja ammattipätevyyden saaminen Suomessa

Kenelle: Korkeakoulututkinnon tai ammatillisen tutkinnon suorittaneet maahanmuuttajat

Hinta: 1 h/ 100 e, sis. ALV

Yhteyshenkilöt:

Pia Friberg | pia.friberg@edusalo.fi | 0447704599

Liisa Boberg | liisa.boberg@edusalo.fi | 0447704577

Kaipaatko luottamuksellista ympäristöä puhua työstäsi ja kaikesta siihen liittyvästä?

Kaipaako tiimisi/työryhmäsi rauhallista aikaa ja paikkaa, jossa keskustella työstä?

Sisältö:

Tarjoamme räätälöityjä työnohjauspalveluita niin yksilöille kuin ryhmille. Työnohjauksemme kautta sinä tai tiimisi jaksatte työssä paremmin, voitte jakaa kokemuksia ja ajatuksia työstänne. Me olemme luotettavia kuuntelijoita, jotka ohjauksellamme luomme luottamuksellisen ilmapiirin ja tarjoamme työkaluja tilanteiden eteenpäin viemiseksi. Meiltä löytyy erityistä osaamista maahanmuuttajatyötä ja syrjäytyneiden sekä erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Kenelle: eri alojen ammattilaisille ja työyhteisöille

Missä: työpaikalla tai Edusalon tiloissa

Kesto: räätälöidysti tarpeen mukaan

Hinta: 125€/h (60 min)

Yhteyshenkilö:

Tarja Rask | 0447704279 | tarja.rask@edusalo.fi