Siirry sisältöön
Tietoa opiskelijalle Yhteystiedot Hae sivustolta
Edusalon rakennus Taitajankadulla.

Opis­ke­li­joi­den lupakortit

Hygieniapassi

Hygieniapassi on todistus elintarvikehygienian perusasioiden osaamisesta. Elintarvikealalla työskentelevien pitää suorittaa hygieniapassi testi, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta. Se on ollut käytössä jo yli 20 vuotta.

Ruokavirasto myöntää testin hyväksytysti suorittaneille hygieniapassin. Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus, se tarkistetaan, kun jätät täytetyn testilomakkeen. Läpäisyyn vaaditaan 34/40 pistettä.

Hygieniapassi (kortti) ja todistus tilataan Ruokavirastolta. Toimitusaika on n. 2 viikkoa ja ne postitetaan sinulle koulutuksen järjestäjän toimesta. Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi. Muistathan pitää hyvää huolta todistuksista, sillä testaaja säilyttää tulokset 5 vuotta, tämän jälkeen sinun on suoritettava testi uudelleen, jos todistus katoaa.

Hygieniapassin itseopiskelumateriaalit

Anniskelupassi

Anniskelupassi on tarkoitettu anniskelupaikoissa työskenteleville. Anniskeluluvan haltijan on huolehdittava siitä, että anniskelupaikan vastaavalla hoitajalla tai muulla tehtävään nimetyllä henkilöllä on alkoholilain tuntemista osoittava Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) hyväksymän mallin mukainen todistus. Anniskelupassia ei tarvita, jos henkilö on saanut koulutuksen tai suorittanut tutkinnon, joka sisältää vastaavat tiedot.

Alkoholilain vaatimusten mukaiseen osaamistestiin valmistaudutaan lukemalla itseopiskelumateriaali
Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston nettisivuilta.

Anniskelupassitesti pitää läpäistä, ennenkuin saat anniskelupassin.

Kysy lisää!

Henkilökuva Edusalon työntekijästä nimeltä Altti Järvenpää.

Altti Järvenpää

Koulutusassistentti

044 770 4336