Siirry sisältöön
Tietoa opiskelijalle Yhteystiedot Hae sivustolta

opiskelijatarina

Koulutuksen kautta työelämään

30.1.2023

Radostina Kostadinova on asunut Suomessa vuodesta 2004 asti. Hän tuli alkujaan miehensä kanssa korkeakouluharjoitteluun Suomeen. He saivat työtä harjoittelun jälkeen ja jäivät sen myötä Suomeen asumaan.

Radostina aloitti Edusalossa opiskelun vuonna 2018. Ensin hän opiskeli Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksessa, jonka jälkeen hän jatkoi Palvelualan ammattiin suuntaavaan kotoutumiskoulutukseen.

Radostinan mielestä opiskelusta Edusalossa oli hänelle ehdottomasti hyötyä. Edusalossa hän oppi puhumaan ja kirjoittamaan suomea. Edusalon koulutuksissa hän oppi myös mm. tekemään CV:n ja erilaisia hakemuksia. Hän piti opiskelusta Edusalossa. Hänen mielestään opettajat ovat ammattimaisia. He ymmärtävät ja auttavat opiskelijoita. Radostinan mielestä jokainen päivä Edusalossa opiskelukavereiden kanssa oli hyvä päivä.

Paras ja hauskin muisto hänellä on koulutusten ajalta ilta, jolloin he opiskelijaryhmän kanssa tanssivat erilaisia tansseja ympäri maailmaa, esimerkiksi kurditanssia ja rock’n rollia.

Radostina Kostadinovan tarina jatkui Edusalosta Salon seudun ammattiopistoon, jossa hän opiskeli merkonomiksi. Liiketalouden perustutkinnon lisäksi hän opiskeli kahvilapalveluiden osatutkinnon ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta.

Hän suoritti opinnot nopeasti 1,5 vuodessa ja työllistyi suoraan opintojen jälkeen K-Market Pirkkatorille. Työllistymistä auttoi se, että hän oli ollut opintojen aikana työssä oppimassa K-marketissa sekä tehnyt myös osa-aikaista työtä siellä.

Suosittelen Edusaloa ehdottomasti.

Radostina Kostadinova