Siirry sisältöön
Tietoa opiskelijalle Yhteystiedot Hae sivustolta
Hygieniapassitestiin osallistunut opiskelija leikkaa retiisiä.

Hy­gie­nia­pas­si

Hygieniapassi

Hygieniapassi on todistus elintarvikehygienian perusasioiden osaamisesta. Elintarvikealalla työskentelevien pitää suorittaa hygieniapassi testi, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta. Se on ollut käytössä jo yli 20 vuotta.

Ruokavirasto myöntää testin hyväksytysti suorittaneille hygieniapassin. Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus, se tarkistetaan, kun jätät täytetyn testilomakkeen. Läpäisyyn vaaditaan 34/40 pistettä.

Hygieniapassi (kortti) ja todistus tilataan Ruokavirastolta. Toimitusaika on n. 2 viikkoa ja ne postitetaan sinulle koulutuksen järjestäjän toimesta. Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi. Muistathan pitää hyvää huolta todistuksista, sillä testaaja säilyttää tulokset 5 vuotta, tämän jälkeen sinun on suoritettava testi uudelleen, jos todistus katoaa.

Kenelle

Tarvitset hygieniapassin, jos työskentelet elintarvikehuoneistossa ja käsittelet pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Elintarvikehuoneistoja ovat esimerkiksi kahvilat, ravintolat, pikaruokaravintolat, suurkeittiöt, elintarvikemyymälät, leipomot ja elintarvikkeita valmistavat tehtaat

Paikka

Luokka A22, II krs. Taitajankatu 6. Jos tulet pääaulan kautta, luokka on heti kierreportaista ylös (ainoa luokka). Jos tulet pelkkään testiin ja pääovi on lukossa, ota yhteys päivystävään huoltomieheen p. 044 7704225

Tulethan ajoissa paikalle, kun testi on alkanut, et voi enää osallistua testiin.

Koulutusvaihtoehdot

Hygieniapassi koulutus ja testi

Koulutuksessa annetaan perustiedot mm. mikä on keittiöiden omavalvonta, elintarvikehygieniasta, mikrobiologiasta ja hygienialain vaatimuksista. Koulutus ja itseopiskelumateriaaliin tutustuminen antavat valmiuksia läpäistä hygieniaosaamistesti. Koulutuksen kesto 2 h.
Hinta: 90 eur / hlö (sis. alv 24%), yritysasiakkaille laskutuslisä 5 eur / lasku

Hygieniapassi testi

Elintarvikehygieniapassi voidaan suorittaa myös lukemalla itseopiskelumateriaalia ja osallistumalla pelkkään testiin. Testikieli on suomi, ruotsi tai englanti (jos ruotsi tai englanti, ilmoita se ilmoittautuessasi lisätietoja kohdassa). Testissä ei saa olla esillä opiskelumateriaalia ja normaalitestissä ei myöskään saa olla tulkkia.
Hinta: 50 eur / hlö (sis. alv 24%)

Hygieniapassi koulutus ja testi työvoimakoulutuksena

Jos olet työtön tai työttömyysuhan alainen ja suuntaat alalle, voit hakea koulutukseen TE-palveluiden sivujen kautta. Koulutus sinulle maksuton, jos saat myönteisen päätöksen. Maksat ainoastaan kortista 6 euroa.

Itseopiskelumateriaalit

Ilmoittautumisessa hinta on ilman arvonlisäveroa. Maksaessasi hintaan lisätään arvonlisävero 24%