Siirry sisältöön
Tietoa opiskelijalle Yhteystiedot Hae sivustolta
Edusalon rakennus Taitajankadulla.

Ve­si­työ­kort­ti

Vesityökortti

Vesityökortti tarvitaan, jos työskentelet talous- ja allasveden parissa. Vesityökorttikoulutus varmistaa riittävän tietämyksen ja osaamisen veteen liittyvästä hygieniasta ja laitostekniikasta. Vesityökortti pitää olla, kun työskentelet veden laatuun vaikuttavien tehtävien parissa vedenottamoilla, vesilaitoksissa ja uimahalleissa.

Koulutuksen sisältö

Koulutus antaa perustiedot veden hankinnasta ja käsittelystä, jakeluverkostosta, hygienian merkityksestä,
lainsäädännöstä, talousveden valvonnasta, riskien hallinnasta ja erityistilanteissa toimimisesta.
Koulutus antaa valmiudet suorittaa vaatimusten mukainen osaamistesti. Testissä osaamisalueena on vesilaitostekniikka ja vesijohtoverkostot, joista voi suorittaa vain yhden kerrallaan. Suorittamalla hyväksytysti Valviran ylläpitämän talousvesihygieenisen osaamistestin Valvira myöntää vesityökortin, joka on voimassa 5 vuotta testipäivästä.

Vesityökortin voi suorittaa myös pelkkään testiin osallistumalla. Testeihin valmistaudutaan lukemalla ”Vesilaitostekniikka ja hygienia”, Vesilaitosyhdistyksen julkaisusarja nro 51, Helsinki 2018. Julkaisu sisältyy koulutuksen hintaan suomen- tai ruotsinkielisenä. Pelkän testin hintaan julkaisu ei sisälly.

Testi tehdään sähköisesti tietokoneella ja testiä varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Omaa tietokonetta ei tarvita. Testikieli on suomi tai ruotsi.
Testissä on 30 monivalintakysymystä, ja testin läpäisyyn vaaditaan 22 oikeaa vastausta. Aikaa testin suorittamiseen on yksi tunti.

Koulutuksesta voi saada kuljetusalan EU-direktiivin mukaisen jatkokoulutuspäivä-merkinnän TraFicomin rekisteriin (huom! merkintää ei saa pelkkään testiin osallistumalla).
Tarve merkintään pitää mainita ilmoittautumisen yhteydessä ja ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 10 päivää ennen koulutusta. TraFi-päivään osallistuvalla tulee koulutuksessa olla mukanaan ajokortti.

Lisätietoja: Mikko Kemppainen, p. 0447704636 tai mikko.kemppainen@sskky.fi

Paikka

Taitajankatu 2 / 4. Saat viestissä tarkemman paikan, kun testipäivä lähestyy.

Koulutusvaihtoehdot

Vesityökorttikoulutus ja testi

Koulutus sisältää suomen- tai ruotsinkielisenä julkaisun ”Vesilaitostekniikka ja hygienia”, Vesilaitosyhdistyksen julkaisusarja nro 51, Helsinki 2018 sekä vesityökortin
Hinta: 130 eur / hlö (+ alv 24%), hintaan lisätään 11 eur, jos haluat Trafimerkinnän. Ilmoita siitä ”lisätietoja”-kohdassa ilmoittautuessa.

Valitse koulutus Vesityökorttikoulutus ja testi (dir) ja kirjoita ilmoittautuessa lisätietoja kohtaa ”dir”.
Traficomin rekisterimaksu maksetaan koulutuksen aikana kassaan käteisellä tai kortilla.

Vesityökorttitesti

Sisältää testin ja vesityökortin, mutta ei julkaisua ”Vesilaitostekniikka ja hygienia” eikä Trafimerkintää.
Hinta: 57 eur / hlö (+ alv 24%)

Kysy lisää!

Edusalon työntekijä Tarja Raskin Henkilökuva.

Tarja Rask

Asiakasvastaava

044 770 4279