Siirry sisältöön
Tietoa opiskelijalle Yhteystiedot Hae sivustolta

yritystarina

Työelämäjakso vaateliikkeessä

28.2.2023

Vaateliike Villa CoCo

Olen Outi Wahlberg, ja minulla on pieni naisten vaateliike Salossa Turuntiellä. Minulla on myös verkkokauppa. Tuotteet ovat yksilöllisiä pieniä eriä – italialaisia, ranskalaisia ja kotimaisen Muotitorpan tuotteita. Toimin liikkeessä pääosin yksin.

Yrityksessäni on ollut monta – ainakin viisi – Edusalon opiskelijaa. Erityisesti he ovat tulleet ammattiin suuntaavasta koulutuksesta.

He ovat osallistuneet yrityksessäni mm. tavaran purkuun,
hinnoitteluun, tuotteiden esille laittoon, näyteikkunanlaittoon ja muuhun somistukseen, siivoukseen, vaatteiden silitykseen, myyntityön ja asiakaspalvelun harjoittelemiseen ja jopa kassatyöskentelyyn.

Kaikki opiskelijat ovat olleet motivoituneita harjoitteluun. Heikompi kielitaito on aluksi voinut vaikuttaa asiakaspalveluun arkuutena, mutta kaikki ovat rohkaistuneet. Aina on pärjätty! Joskus varmistukseksi on käytetty kääntäjää. Kun ottaa alusta asti rohkaisevan otteen, yhteistyö pelaa!

Olen tarjonnut opiskelijoille mahdollisuuden harjoitteluun uudestaan, myös esimerkiksi Ammattiopiston puolella ja jopa aikatyötä.

Jaksot ovat olleet puolin ja toisin hyödyllisiä: Kukaan ei ole ollut väärässä paikassa! Kannustan myös muita työnantajia tarjoamaan työelämäjaksoa Edusalon opiskelijoille.

Aina on pärjätty!

Outi Wahlberg